Ons kronkelige zonnestelsel

De kronkelige lijnen op deze foto behoren tot een canyon die bekend is als Valles Marineris. Waar in ons zonnestelsel bevindt zich deze canyon?

NASA/JPL
Correct! Wrong!

Deze foto is genomen door de ruimtesonde Magellan die instrumenten aan boord had om door de dikke atmosfeer van deze planeet te kijken. Waar werd deze foto gemaakt?

NASA/JPL
Correct! Wrong!

Voyager 2 maakte deze opname van kronkelig terrein op het oppervlak van een maan in de buitenste delen van ons zonnestelsel. Het is de enige maan van deze grootte die in een retrograde baan om zijn planeet draait. Welke maan is dit?

NASA/JPL
Correct! Wrong!

Afbeeldingen van deze kronkelige ijsformaties werden gemaakt door een satelliet met als aanduiding ESO AM-1. Welk van onderstaande werelden is afgebeeld op de foto?

Nasa/ GSFC/ METI/ ERSDAC/ JAROS, and U.S / Japan ASTER Science Team
Correct! Wrong!

Deze kronkelige en gekreukte maan is vernoemd naar een karakter uit het toneelstuk “The Tempest” van William Shakespeare. Welke wereld is op deze foto afgebeeld?

NASA/JPL
Correct! Wrong!

De ruimtesonde Cassini maakte deze foto van het gekreukelde oppervlak van deze ijzige maan. Op de maan komen geisers voor die materiaal leveren voor de ringen van Saturnus. Welke maan is dit?

NASA/JPL-Caltech
Correct! Wrong!

De gekronkelde lijn op deze foto is een bergrug die zich langs de evenaar van deze maan van Saturnus uitstrekt. Welke maan is dit?

NASA/JPL
Correct! Wrong!

Deze kronkelende lijnen werden door de ruimtesonde Huygens gefotografeerd tijdens de afdaling door de atmosfeer van deze wereld. Waar in het zonnestelsel is dit?

ESA/NASA/JPL
Correct! Wrong!

De kronkelende lijnen die je ziet op deze maan van Jupiter zijn mogelijk scheuren in de ijsachtige korst die mogelijk een ondergrondse oceaan verbergen. Wat is de naam van deze maan?

NASA/JPL
Correct! Wrong!

Deze kronkelende lijnen werden in 2015 door de New Horions teruggezonden naar de Aarde. Waar in ons zonnestelsel is deze foto gemaakt?

NASA/JHUAPL/SWRI
Correct! Wrong!