We gaan naar de Maan

astronaut Eugine Cernan

Neil Armstong en Buzz Aldrin waren de eerste twee mensen die op de maan hebben gelopen. In deze quiz 10 andere mensen die op de Maan zijn geland. Aan jouw om er de juiste Apollo-missie aan te koppelen.

Met welke Apollo-missie vloog John Young naar de Maan

NASA
Correct! Wrong!

John Young was de negende persoon die op de Maan liep. Hij was de commandant van de Apollo 16 die in april 1972 landde op de Maan. Hij vloog zes ruimtemissies en was commandant van een Gemini, een Apollo Command/Service Module, de Apollo maanlander en de Space Shuttle.

Met welke Apollo-missie vloog Eugene Cernan naar de Maan?

Correct! Wrong!

Eugene Cernan was de elfde persoon die op de Maan heeft gelopen. Hij was commandant van de Apollo 17 die in december 1972 op de Maan landde. Het zou de laatste bemande landing op de Maan zijn. Cernan was in 1966 ook piloot van de Gemini 9A en in 1969 piloot van de maanlander van de Apollo 11.

Met welke Apollo-missie vloog Pete Conrad naar de Maan?

Correct! Wrong!

Pete Conrad was de derde mens op de Maan. Apollo 12 landde in november 1969 op de Maan. Naast Apollo 12 was Conrad ook astronaut aan boord van de Gemini 5 en was hij commandant van de Gemini 11. Ook was hij commandant van Skylab 2.

Met welke Apollo-missie vloog Charles Deuke naar de Maan?

NASA
Correct! Wrong!

Charles Duke was de piloot van de maanlander van de Apollo 16 en hij was de tiende mens die op de Maan heeft gelopen. Hij was ook de commandant van de capsule van de Apollo 11 waarmee Neil Armstrong en Buzz Aldrin op de maan landden.

Met welke Apollo-missie vloog James Irwin naar de Maan?

NASA

Please select 2 correct answers

Correct! Wrong!

James Irwin was de piloot van de maanmodule van Apollo 15. Hij was de achtste mens die op de Maan zou lopen. Irwin was ook de backup piloot voor de maanmodule van Apollo 12.

Met welke Apollo-missie vloog Edgar Mitchell naar de Maan?

Correct! Wrong!

Edgar Mitchell was de piloot van de maanmodule van Apollo 14. Hij landde in februari 1971 op de Maan. Mitchell was de zesde mens die op de Maan heeft gelopen.

Met welke Apollo-missie vloog Alan Bean naar de Maan?

NASA
Correct! Wrong!

Alan Bean was de piloot van de maanmodule van Apollo 12. Hij landde in november 1969 in de Oceaan der Stormen. Bean was de vierde mens die op de Maan heeft gelopen. Alan Bean was in 1973 ook de commandant van Skylab 3.

Met welke Apollo-missie vloog David Scott naar de Maan?

NASA
Correct! Wrong!

David Scott was de commandant van de Apollo 15 missie. Hij was de zevende mens die op de Maan heeft gelopen. Hij was daarnaast de eerste persoon die met een maanautootje over de Maan heeft geracet. Scott was ook piloot van de Gemini 8 missie en piloot van de commando module van Apollo 9.

Met welke Apollo-missie vloog Harrison Schmitt naar de Maan?

NASA
Correct! Wrong!

Harrison Schmitt was geoloog en werd de eerste astronaut-wetenschapper die naar de Maan ging. Hij was de twaalfde mens die op de Maan heeft gelopen. Hij maakte deel uit van de bemanning van Apollo 17 en landde in december 1972 op de Maan.

Met welke Apollo-missie vloog Alan Shepard naar de Maan?

NASA
Correct! Wrong!

Alan Shepard was de commandant van de Apollo 14 die in februari 1971 op de Maan landde. Hij was de vijfde mens op de Maan. Shepard is beroemd geworden omdat hij golf speelde op de Maan. Hij was de eerste Amerikaan in de ruimte en na Joeri Gagarin de tweede mens in de ruimte.